Uteliv bra för allt

Under pågående pandemi rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vi kan träffa folk så länge det sker utomhus. Det sägs att Covid-19 inte sprids så länge som vi håller oss utomhus. Den friska luften för inte över Covid-19 viruset från den ena till den andra personen. För många är en vistelse utomhus en härlig paus i vardagen. Även barnen mår ju så bra av att vara ute i skogen. Det sätter igång barnens fantasi och lekar. Det är bra för att bryta mot datoranvändning och innesittande.

Se till att hålla dig varm utomhus

Men ju kallare det är ute, desto svårare blir det vistas utomhus längre perioder. Varför inte ta en gasolvärmare till hjälp? Vissa tycker det är svårt att få igång en levande eld utomhus. Ved och brännbart ute i naturen är kall och sur av fukt. Då blir det svårt att få eld på det. Då är en gasolgrill eller gasolvärmare ett bra alternativ. Den värmer direkt som den tänds och man behöver inte vänta på värmen. Ett enda varningens finger är att se till så att man har en tät gasolflaska, gasoltub och fraktar den på ett säkert sätt.

Ha respekt för gas är bra

Gas är en vätska, tills man tänder den. Då bildas det till brännbar gas. Som alltid när vi ska handskas med eld, gäller det att ha respekt för elden och det som elden kan brinna av. Men vet man hur man ska göra och inte göra med eld, så är det säkert att använda gasolgrill, gasolvärmare och gasolflaskor.
Vill man stanna på den egna gården, men ändå träffas utomhus, är det till och med barnsäkert att använda gasolgrill. Passa på att grilla korv och hamburgare som barnen gillar, så lockar ni dem ut till lek på gården.