Elinstallationer i trädgården

Vill du ha belysning i trädgården när den mörka årstiden kommer? Om du vill ha rejäl belysning av amerikanskt snitt gör du klokt i att ta kontakt med din lokala elektriker. Det rekommenderas inte att göra den här typen av elarbeten på egen hand. 

Nu går vi mot ljusare tider, vilket gör att vi kan njuta mer av våra trädgårdar. Men det kommer att bli mörkt igen när hösten är här, och då kommer det att vara lockande med mera ljus i trädgården. I brist på snö på vintern i många delar av Sverige har det här blivit allt populärare.

Elektriker Huddinge

Med tanke på hur vintrarna ser ut nu för tiden i stora delar av Sverige, bl.a. i stockholmsområdet, är det inte konstigt att många väljer att installera belysning i sina trädgårdar. En del väljer ganska enkla slingor, en del vill ha något lite mer avancerat. Än så länge är det inte särskilt vanligt med ljusshower i trädgrådsformat av den typ vi ser i det här filmklippet, men det kommer troligen att bli vanligare, kanske framför allt i Stockholms villaförorter.

En sådan ljusshow drar nog några kilowatt, och det krävs också att man låter en behörig elinstallatör ta hand om grunden. Om du bor i Huddinge kan du hitta en sådan på

Vilka eljobb får jag göra själv?

Alla kommer vi i kontakt med elektricitet dagligen, men det betyder inte att vi har kompetens att handskas med den på ett säkert sätt. För många elinstallationer krävs det en behörig elektriker. 

Det gäller inte minst i trädgården, när det är fast förlagd kabel inblandad. En sådan behövs i de flesta fall när man vill ha kraftig julbelysning, av den typ som syns i videon hittar du på Elsäkerhetsverkets sajt.