Köp- och leveransvillkor

Priser
Priserna är exkl.moms som tillkommer med 25 % Vi reserverar oss för ev. valutaförändring och prishöjningar från leverantör.

Ingen faktura eller expeditionsavgift tillkommer.
Ni kan även boka tid med någon av våra säljare som kan besöka Er och visa vårt fina sortiment!
Vi tillämpar inte minimiorder.

Betalningsvillkor
Förskottsbetalning gäller alltid första gången man beställer från oss (vi packar din order och mejlar fakturan till er). Befintliga kunder får 30 dagars faktura efter godkänd kreditkontroll. Vid utebliven betalning tillkommer marknadsmässig ränta samt påminnelseavgift på 85:-


Leveranstid
Normal leveranstid är upp till 7 dagar på alla lagerförda produkter.
Betong och egentillverkade smidesprodukter tar upp till 10-15 (längre vid högsäsong)

Leveranssätt
Vi skickar Er beställning som paket, pall eller halvpall med DHL hemleverans. Mindre paket kan skickas med DHL Service Point. Mycket små leveranser kan skickas via posten.
Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.
Offside värnar om miljön och återanvänder packmaterial i möjligaste mån. Detta innebär att du som kund kanske inte får din leverans förpackad i nya kartonger, samt att utfyllnadsmaterialet är återanvänt

Frakt
Alltid fraktfritt på order över 7.000:- eller om du hämtar varorna hos oss.
Du betalar aldrig expeditionsavgift eller fakturaavgift från oss.
Fraktkostnaden tillkommer på order under 7.000:- enl DHL prislista                                        Fraktkostnaderna du får när du bokar frakt vid en beställning är ett maxpris (vid köp av ordinarie pris produkter) men det kan bli lägre (beror på vikt och volym på varorna du har köpt). Vi överdebiterar inte fraktpriset!!!
Observera att köp av många reavaror i din beställning räknar hemsidan ut fel fraktkostnad och kan då bli högre än beräknat.

Returer
Inga returer godkänns utan överenskommelse. Varorna ska skickas tillbaka i orginalförpackningen och ej vara prismärkta. Kreditering görs efter det att godset har inkommit till vårt lager. Returkostanden står ni för.

Reklamation / Fraktskador 
Vid reklamation av skadade varor ska detta ske inom 7 dagar med foto på den skadade varan och ifylld skadeanmälan som skickas till oss. Bild skickas till oss på info@offside.nu eller via sms på 070-636 22 58 Kredit skickas först när reklamationen är godkänd.

Avbokning och ej avbokade beställningar
Kontakta oss snarast vid avbokning. Har vi redan packat din order debiterar vi 800 kr för extra arbete/tid som detta medför.

Information
Glaserade krukor och vaser skall normalt vara vattentäta. Dock kan det förekomma små hål eller sprickor i glasyren som gör att produkten ej blir fullt vattentät. Placera därför inte någon produkt direkt på ömtåliga ytor utan att försäkra dig om att läckage ej förekommer.

Läckage skall ej förväxlas med kondens som alla krukor, vaser och glas kan avge.
Tänk på att ljuslyktor blir varma, ställ på lämpligt underlag samt håll alltid brinnande ljus under uppsikt.

Dataskyddspolicy

Så här hanterar vi dina personuppgifter

För att kunna erbjuda dig våra tjänster/produkter behöver vi behandla vissa personuppgifter/data om dig eller ditt besök på vår webbplats.

Vi värnar självklart om din integritet & säkerhet och samlar därför inte in fler uppgifter än vi behöver. Uppgifterna säljs givetvis aldrig vidare till tredjeparts.

För din skull är det viktigt att du läser igenom vår dataskyddspolicy innan du beställer eller använder någon av våra tjänster. Har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta oss på: info@offside.nu

Insamling & användning av data.

Vilken information samlar vi in?

Denna dataskyddspolicy täcker all data som vi samlar in, till exempel från hemsida, sociala media, kontakt per telefon eller mail och på evenemang/mässor. Vi kan komma att kombinera personuppgifter som samlats in på ett sätt (t.ex. en webbplats, affärssystem) med personuppgifter som har samlats in på ett annat sätt.

Information du förser oss med

Du kan direkt eller indirekt komma att ge oss information om dig, eller ditt företag på flera sätt, tex när du beställer våra tjänster/produkter eller kontaktar oss via formulär/mail från vår hemsida.

Denna information kan innefatta:

-Person- och kontaktinformation– namn, adressinformation, e-postadress, mobiltelefonnummer, din yrkesroll, din arbetsplats.

-Betalningsinformation – fakturaadress, referensperson, annan faktureringsinformation.

-Enhetsinformation - t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, operativsystem, plattform och skärmupplösning.

-Geografisk information - din geografiska placering.

-Information om varor/tjänster - detaljer angående de varor/tjänster du har köpt.

Informationen vi samlar in är nödvändig antingen för att ingå avtal med oss, handla i webbutik eller för att ställa ut offert/liknande.

Personnummer behandlas bara i undantagsfall för vissa tjänster som kräver legitimerad identitet.

Varför samlar vi in information  & vad gör vi med informationen?

Vi samlar in data för att tillhandahålla, utföra & förbättra våra tjänster & produkter.

Din information stannar hos oss!

Vi kommer aldrig sälja eller delge din information till tredjepart utan din tillåtelse. Ibland delar vi personuppgifter till leverantörer eller underleverantörer för att kunna slutföra/leverera vårt åtagande gentemot dig. Alla våra partners ingår självfallet i sekretessavtal & följer givetvis legala & tekniska krav för att din informations ska kunna hanteras säkert.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi strävar alltid efter att lagra dina personuppgifter inom Sverige. Vissa sällsynta situationer kan dock kräva att vissa uppgifter hanteras av tredjepart (tex av teknikleverantör) Vi kommer dock alltid vidta åtgärder för att data som skickas/lagras på detta sätt hanteras på samma säkerhetsnivå som inom EU/ESS.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar data så länge som det är nödvändigt för att uppfylla det syfte för vilket informationen samlades in, eller för att utföra våra åtaganden och så länge det krävs enligt lagstadgade lagringstider, särskilt vad gäller redovisningskrav.

Dina rättigheter

- Du som är kund/registrerad hos oss av någon anledning har flera rättigheter du bör känna till.

- Du har rätt att kostnadsfritt begära ut ett registerunderlag för vilka uppgifter om dig vi har sparade om dig/ditt företag.

- Du har rätt att få dina uppgifter korrigerade om de är felaktiga, ofullständiga eller missvisande på något sätt. Du har även rätt att begränsa behandlingen av personuppgifter tills dess att de blivit uppdaterade.

- Du har rätten att bli bortglömd. Radering av personuppgifter sker dock inte om de krävs för att slutföra vårt åtagande/avtal med dig, eller om annan svensk lag, myndighet eller domstol säger annat. Skulle du tycka att det inte finns berättigade skäl för detta  har du självklart rätt att invända mot behandlingen av dina uppgifter.

- Rätt att lämna klagomål, dra in samtycke.

Kontakta oss

Vi har en utsedd ansvarig person för dataskyddsfrågor. Vid frågor kring integritets- och dataskydd, vänligen kontakta oss

Lena Lindholm

Offside AB